Schoenherr Slovenija znova gostila Pre-Moot

13 February 2018

Prejšnji petek je odvetniška pisarna Schönherr – podružnica v Sloveniji gostila 3. Pre-Moot. Dogodka se je udeležilo rekordno število univerzitetnih ekip iz štirih držav: Gradec, Ljubljana, Maribor, Milano, Osijek, Trst in Zagreb.

Po jutranjem sprejemu ob kavi in prigrizkih ter pozdravnem nagovoru Marka Prušnika, partnerja pri Schoenherr Slovenija, se je odvilo 11 obravnav. Kot je običajno, sta ekipi s po dvema tekmovalcema nastopili pred senatom treh arbitrov. Po vsakem zaključenem krogu so arbitri tekmovalce ocenili ter podali mnenje o njihovem nastopu.

Tokratni arbitri so bili iz vrst nekdanjih tekmovalcev Vis Moota, sedaj pravniki v odvetniški pisarni Schönherr v Sloveniji (Lea Avsenik in Urša Ušeničnik) in drugih vodilnih slovenskih odvetniških pisarnah (Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, CMS Reich-Rohrwig Hainz ter Miro Senica in odvetniki), ter drugih nekdanjih udeležencev Vis Moota in coachev univerzitetnih ekip.

Pre-Moot odvetniške pisarne Schönherr v Sloveniji je postal tradicionalen pripravljalni dogodek, kjer imajo udeleženci priložnost spoznati ostale ekipe in arbitre ter izpopolniti svoje znanje za tekmovanje Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, ki bo letos marca na Dunaju.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo in sooblikovanje še enega uspešnega dogodka Pre-Moot ter jim želimo veliko uspeha na tekmovanju!