Schoenherr Slovenija gostila 4. Pre-Moot

28 February 2019

V petek, 22. februarja, je Odvetniška pisarna Schönherr – podružnica v Sloveniji gostila že četrti Pre-Moot. Dogodka so se udeležile univerzitetne ekipe iz šestih mest: Dunaj, Gradec, Ljubljana, Silesia, Trst in Zagreb.

Po jutranjem sprejemu ob kavi in prigrizkih ter pozdravnem nagovoru Marka Moggija, odvetnika pri Schoenherr Slovenija, se je odvilo osem obravnav. Kot je običajno, sta ekipi s po dvema tekmovalcema nastopili pred senatom treh arbitrov. Po vsakem zaključenem krogu so arbitri tekmovalce ocenili ter podali mnenje o njihovem nastopu.

Tokratni arbitri so bili iz vrst nekdanjih tekmovalcev Vis Moota, med njimi pravniki v odvetniški pisarni Schönherr v Sloveniji (Simon Tertnik, odvetniški kandidat, Jurij Lampič, odvetniški kandidat, in Žan Timon Aldžić Matiš, odvetniški pripravnik), in pravniki iz drugih vodilnih slovenskih odvetniških pisarnah (Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, Šelih & partnerji ter Miro Senica in odvetniki) ter coachi univerzitetnih ekip.

Pre-Moot odvetniške pisarne Schönherr v Sloveniji je postal tradicionalen pripravljalni dogodek, kjer imajo udeleženci priložnost spoznati ostale ekipe in arbitre ter izpopolniti svoje znanje za uveljavljeno mednarodno tekmovanje Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, ki bo letos aprila na Dunaju.

Zahvaljujemo se ekipam, coachem in arbitrom za udeležbo in sooblikovanje še enega uspešnega dogodka Pre-Moot ter želimo ekipam veliko uspeha na tekmovanju!