uporaba piškotkov

Kaj so piškotki

Ta spletna stran uporablja piškotke, to so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik za izboljšanje uporabniške izkušnje. Na tej strani je pojasnjeno, katere informacije se zbirajo s piškotki, kako te informacije uporabljamo ter zakaj je včasih potrebno, da se ti piškotki shranijo. Pojasnjeno je tudi, kako lahko onemogočite shranjevanje piškotkov, kar pa bo lahko poslabšalo ali onemogočilo nekatere elemente delovanja spletne strani.

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo iz različnih razlogov, ki so podrobneje opisani v nadaljevanju. Žal v večini primerov ni standardiziranih možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi v celoti onemogočili delovanje in lastnosti spletne strani. Priporočljivo je, da piškotke ohranite. Če niste prepričani, ali jih potrebujete, priporočamo, da jih ohranite, če se morda uporabljajo za katero od lastnosti, ki jo uporabljate.

Zahtevani piškotki
Ti piškotki so nujni za osnovno delovanje spletne strani.

Upravljanje s piškotki
Za prikaz/skritje sporočila o privolitvi v uporabo piškotkov
Upravljavec: Schoenherr
Ime piškotka: waconcookiemanagement
Veljavnost: 1 leto

Piškotki za spremljanje statistike
Piškotki za spremljanje statistike vaše podatke pred uporabo anonimizirajo. Ti podatki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno strani.
Upravljavec: Matomo
Imena piškotkov: pk_ses (trajni piškotek; veljavnost: 30 minut (se samodejno podaljša)); _pk_id (trajni piškotek; veljavnost: 1 leto)

Onemogočitev piškotkov

Piškotke lahko onemogočite, tako da spremenite nastavitve v vašem brskalniku (v zvezi s tem obiščite stran vašega brskalnika za pomoč). Upoštevati je treba, da bo onemogočitev piškotkov vplivala na delovanje te spletne strani na področjih, kjer so piškotki potrebni za delovanje lastnosti, in po navadi onemogoči tudi nekatere elemente delovanja in lastnosti na tej strani. Zato je priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

Piškotki tretjih oseb

Na tej spletni strani uporabljamo gumbe in/ali vtičnike za socialna omrežja, ki vam omogočijo, da se na različne načine povežete z vašim socialnim omrežjem. Za njihovo delovanje bodo socialna omrežja, kot sta Facebook in LinkedIn, prek naše spletne strani nastavila piškotke, ki se lahko uporabijo za izboljšanje vašega profila na zadevni strani ali prispevajo k podatkom, ki jih hranijo za različne namene, navedene v njihovih politikah o varovanju osebnih podatkov.

Upravljavca

Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, lahko štejejo kot osebni podatki. Upravljavca osebnih podatkov, ki se obdelujejo v okviru te spletne strani, sta:

  • družba Schönherr Rechtsanwälte GmbH, Schottenring 19, Dunaj, ki jo zastopa Alexander Popp; in
  • Odvetniška pisarna Schönherr – podružnica v Sloveniji, Tomšičeva ulica 3, Ljubljana, ki jo zastopa Christoph Haid in Gudrun Stangl.

Več informacij

Če niste prepričani, ali bi ohranili piškotke ali ne, je po navadi bolje, da jih ohranite, če se morda uporabljajo za katero od lastnosti, ki jih uporabljate na naši spletni strani. Če bi želeli dodatne informacije, se lahko obrnete na nas po elektronski pošti: dataprotectionSI@schoenherr.eu.

Za več informacij o varovanju osebnih podatkov si oglejte našo Izjavo o varovanju osebnih podatkov in zasebnosti.